UKISELJENA JAJA


Pickled eggs ili UKISELJENA JAJA

ili ih volite ili ne Tako pripremljena jaja možete upotrijebiti u sendvičima, salatama, kao sneck . U Americi ih imate na šanku skoro svakog bara i omiljena su uz pivo. Isto tako naći će te ih i u Njemačkoj i Austriji.

Ja sam ih prvi puta jela u Rusiji i tada mi je prijateljica iz Moskve ispričala da ih tamo tako čuvaju i pripremaju kroz stoljeća.../bio je to način da se jaja sačuvaju od kvarenja/.

Mene su oduševila i od tada ih imam skoro uvijek u hladnjaku....kao "zagrizak" uz pivo, dodaje ih u salate, sendviče, na plate.

Izvrsna su i za dijetu.

Priprema 10 do 15 jaja skuhajte u slanoj vodi tako da jaja stavite u hladnu vodu i zagrijavate do vrenja. Kuhajte ih od 10 do 15 min./ovisi o veličini jaja/na umjerenom plamenu. Izvadite ih i stavite da se hlade u hladnu vodu kako bi se lakše ogulila. U međuvremenu pripremite marinadu za zalijevanje. Na 1 šalicu octa dodajte 2/3 vode 1 žlicu smeđeg šećera 1 žličicu soli i začine prema želji lovor, papar u zrnu, curry, chilli, klinčić , turski čaj...sve ovisi o ukusu... Ja volim malo pikantnije pa sam u jaja dodala lovor i svježu ljutu papričicu očišćenu od sjemenki. Marinadu kuhajte 10 minuta i još vruću sipajte na jaja koja ste složili u steriliziranu staklenku/pazeći da ih dobro stisnete jedna uz druga da ne bude između zraka. Zatvorite staklenku i ohladite na sobnoj temperaturi te stavite u hladnjak . Prije upotrebe neka se mariniraju barem 2 tjedna. Možete ih čuvati u hladnjaku i do 6 mjeseci. Uživajte


Jaja obavezno staviti u ledenu vodu kako biste ih lakše ogulili.

15 views0 comments

Recent Posts

See All